Mijn lijst met blogs

dinsdag 7 februari 2012

Jaaaaaaaaaa, het is winter!!!

Afgelopen dagen veel gebeurdt.
Alle dagen op stap geweest .

Donderdag begon het al, dat het flink koud werd, dus vond ik dat mijn lief echt even handschoenen, das en muts moest! kopen. Na veel tegen stribbelen gingen we dan.
Natuurlijk hadden hij die wel...maar waar????
Toen we met alles thuis kwamen, ging hij nog even de box in om wat weg te brengen...en waar kwam hij mee boven?
Juist, een grote tas vol dassen, handschoenen en twee mutsen.....

Vrijdag moest ik weg en toen ik na een lange deel dag weer naar huis mocht, had het inmiddels gesneeuwd. Ik heb onderweg naar huis, ben gaan lopen ipv het ov te nemen, genoten!!! Heerlijk door de sneeuw gebanjerd.

Zaterdag, mijn lief moest werken, maar dat ging op het laatste moment niet door, gingen wij het centrum in om foto's te maken. Ik dorst niet alleen, want ik val nogal makkelijk, wat dan ook div. keren bijna gebeurdt was......heb heel veel foto's gemaakt...maar.............thuis toen ik de foto's op de PC bekeek....vergat ik ze op te slaan op mijn  PC voordat ik het kaartje wistte van mijn digi.
Geen enkele foto dus..........GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR.

Zondag Vijfhuizen!!!!!!
Ondanks alle negatieve informatie gingen mijn vriendin ik op weg. Alles reed tot op de minuut op tijd. Zowel heen als terug. Gewoon  mazzel gehad waarschijnlijk.
Bij binnenkomst kregen we een beker chocolademelk.
Het was er behoorlijk rustig. En omdat je tenslotte niet wilde dat al die standhouders met die kouw voor weinig stonden die dag...heb ik toch maar, ondanks het niet mogen kopen van lapjes dit jaar, een paar lapjes gekocht. Echt!!!! maar weinig.
Deze quilt vond ik wel de leukste..natuurlijk...een poppenhuis. Stond niet op de tentoonstelling, maar was een patroon compleet met stoffen.....heb het niet gekocht. Netjes he???

Maar wel ingeschreven voor deze BOM:

Toen werd het maandag, gisteren dus. Weer een mooie blauwe lucht....mijn lief vrij...dus........het centrum in en weer foto's gemaakt. Deze keer staan ze op mijn PC en op de externe schijf. Wat een opluchting.

We stopte het eerst bij de Leidse Bosjes, daar was het houthakkertje, ondanks de kouw, hard aan het werk.


We liepen door de Leidsestraat naar de Heerengracht...daar werd al geschaatst:

Ingevroren bootjes waren natuurlijk ideaal om je schaatsen aan te binden en makkelijk op het ijs te komen:
Een gracht verder hadden sommige fietsen ook een extra uitzicht op de bevroren gracht. Misschien wilde ze wel meedoen...

Daarna nog even naar het Mr.Visserplein. Daar staat de o.a. de Port.Synagoge en de Dokwerker.
Best een beladen plek. Toen we daar liepen was het precies 12.00 uur en de eerste maandag van de maand. Die dag worden de sirenes gecontroleerd. Het klonk daar veel indringender dan wanneer je gewoon in je flatje zat.

De Olijfbomen die daat staan stonden allemaal ingepakt, ze kunnen namelijk niet tegen vorst:Vandaag alles opgeruimd, achterstallig werk gedaan  en vooral mijn belg wat extra aandacht gegeven. Hij was tenslotte wel erg veel alleen gelaten....

En nu maar hopen dat de Elfstedentocht doorgaat!!!!!
Groejtes Nanda.