Mijn lijst met blogs

maandag 14 februari 2011

NA DE QUILTBEURS.....

Zo, alles is opgeruimd na de Quiltbeurs in Vijfhuizen. Ik heb me keurig gehouden om alleen lapjes te kopen die ik nodig had om een appl. qlt compleet te maken....de Night before Christmas, hij is nog niet compleet na zaterdag. Nog vier lapjes en dan ben ik er . Wil hem aankomende kerst hangen.
Mijn aankopen heb ik natuurlijk op de foto gezet. Wat meteen opvalt is dat ik dus weinig lapjes heb gekocht, maar wel twee boeken...dus...moet ik dus nu wel op zoek gaan naar stoffen om de patronen uit de boeken te kunnen maken....maar dat is van later zorg...komt ook wel in orde......

De beurs was trouwens goed ruim opgezet. Prima te bereiken met openbaar vervoer, je stapte voor de deur uit. Alleen................het was wel erg koud! Nu heb ik daar zeden last van, dus had ik niets warms aangetrokken....daar had ik dus spijt van. Ondanks dat....hebben we genoten.
Vooral ook van quilts uit Oekraine. Hele andere technieken dan die wij gebruiken. Een soort vouwwerk. In het laatste HZG,het febr, nr. 2011,  staat een uitgebreid verslag van deze techniek.


In mijn fotoalbum heb ik wat foto's geplaatst van de quilts. Voornamelijk de art en de quilts uit Oekraine.
Ik heb een mateloze bewondering voor deze quiltsters.
Wil niet zeggen dat ik alles mooi vindt, maar ik kan het niet!!!! Hooguit als leidraad nemen.
Je moet het toch maar verzinnen en uitwerken.

Gisteren kwam ik tot de ontdekking dat onze Tijger, een poes, ineens bijna geen tanden en kiezen in haar bekje had. Ze at sinds twee dagen slecht. Verder niets aan de hand, heel vrijerig 's avonds,, aandacht vragen, te veel aandacht krijgen onder bed duiken, slapen, gewoon zoals ze is.Ze is trouwens 1 febr. 16 jaar geworden.
Vanochtend moest ik haar kammen, het is een NoorseBoskat, dus wat verzorging is niet nutteloos....keek ik haar meteen uitvoerig na, buikje, staart, nagels  enz. en natuurlijk ook haar bekkie. 1 kies en 1 hoektand, dat is alles wat haar nog rest. Tot voor 2-3 dagen at ze nog gewoon haar hardvoer, nu ineens niet. Mag er aan komen, alles doen, geen enkel probleem of reactie. Ziet er niet rood uit....
Dus of het ineens gebeurdt is, of ze vondt het nu ineens een probleem, het is tenslotte wel een kat, geen idee. Maar vanochtend maar een flinke voorraad lekkere blikjes gehaald. Ze is ook nog kieskeurig...(LOL).

Geen duidelijke foto, want ze ligt in een mandje onder mijn bureau, dat gelukkig heel diep is, dus plaats genoeg voor ons allebei. Ergens anders accepteert ze haar mand niet....

Zo, vanmiddag even een top afmaken, kan ik die de volgende keer laten zien.

Groejtes Nanda.